Morel Mushrooms and Mushroom Hunting banner
81 - 100 of 150 Posts
Znalazłem dzisiaj moją pierwszą w życiu czarną smardz na północ od Columbus, ale myślę, że został nadepnięty przez indyka. Nie znalazłem żadnych innych w pobliżu, ale wrócę w to miejsce, gdy zrobi się cieplej. Znalazłem go na obszarze z czarną wiśnią, martwym jesionem, wiązami i klonami w miejscu, gdzie było dużo światła. Myślę, że był związany z czarną wiśnią, drzewem, na które zwracałem uwagę w poszukiwaniu czarnych smardzów.

Znalazłem dziś swojego pierwszego czarnego smardza na północ od Columbus, ale myślę, że został nadepnięty przez indyka. Nie znalazłem żadnych innych w pobliżu, ale wrócę w to miejsce, gdy zrobi się cieplej. Znalazłem go na obszarze z czarną wiśnią, martwymi jesionami, wiązami i klonami w miejscu, gdzie było dużo światła. Myślę, że był związany z czarną wiśnią, drzewem, na które zwracałem uwagę, szukając czarnych smardzów.

View attachment 50313
View attachment 50312
Wygląda dla mnie jak half-free

Cóż, po dwóch przyzwoitych, suchych i słonecznych dniach w końcu udało mi się skosić trawę, zanim podwórko zamieniło się w absolutne pole siana! Jeśli jutro nie będzie padać deszcz, mam na myśli miejsce, w które chcę się wybrać. To południowe zbocze nad dnem potoku. Nigdy wcześniej nie znalazłem tu smardza, ale po prostu chcę wyjść. Poza tym wiem już, że w dnie potoku jest czosnek niedźwiedzi, więc powinienem wrócić do domu z czymś.

Miło widzieć, że coś się tu dzieje. Tutaj, w zamarzniętej tundrze północno-wschodniego Ohio, wydaje się, że w końcu wychodzimy z zimowej chandry, chociaż mieliśmy kolejną noc z temperaturami poniżej zera! Dziś było nawet w okolicach 60 stopni, więc wykorzystałem to, żeby ponownie przyciąć moje podwórko, które wciąż wyglądało na zaniedbane po przycięciu trzy dni temu, i zająć się podwórkiem sąsiadki, co zawsze jest uciążliwe przy pierwszym cięciu w roku!

Ma tam dwa ogromne klony, a te śmieci zawsze wypełniają podwórko gałęziami! Myślę, że poparłbym rozporządzenia zakazujące sadzenia klonów w dzielnicach mieszkalnych!

Dziś ciężko pracowałem! Ale to oznacza, że jutro będę wolny i wybrałem nowe miejsce, które chcę sprawdzić. Południowe zbocze nad dnem potoku.

Dzisiaj w Hocking County wrobiony, w miejscach, w których zbieraliśmy je na funty przez wiele lat... Zeszły rok był jednym z moich najgorszych sezonów w historii, ten zmierza w tym samym kierunku, nie wiem.
Zawsze twierdziłem, że jeśli zrobi się za wcześnie ciepło w marcu, a potem zrobi się zimno, co jest nieuniknione, to oznacza słaby sezon.
Zobaczymy, co się stanie do końca tego tygodnia.

Południowe Ohio (New Richmond).. wczoraj w końcu znalazłem jednego malutkiego Morchella.. Zostawiłem go. Przez ostatnie dziewięć dni codziennie przeszukiwałem moje znane, niezawodne obszary.. Jestem zdezorientowany, bo w ciągu ostatnich 5 lat znalazłbym ich już co najmniej 30. Wydaje się wystarczająco wilgotno i ciepło, ale mam nadzieję, że dziś w nocy spadnie deszcz. To będzie albo najpóźniejszy sezon w historii, albo.. Armagedon :). Przeszukuję mój ogród w ten sposób od 20 lat.. miejsca są tak blisko, że mogę je łatwo sprawdzać codziennie

Uważam, że to będzie zły rok dla tych z nas w Ohio poniżej I70. Znalazłem pierwsze smardze w tym roku 31 marca. Obecnie znajduję suche i spalone przez mróz smardze dzisiaj, 19 kwietnia. Myślę, że to byłby całkiem dobry rok dla czarnych w południowym Ohio. Zdjęcia poniżej pochodzą z 14.04.25. Powodzenia wszystkim.

14 kwietnia 2025

81 - 100 of 150 Posts